Welkom op de site van de familie Postma.
Dit is de website van de familie Postma. De stamboom gaat terug tot ± 1740 misschien kunnen we nog wel verder maar daar is meer onderzoek voor nodig. Deze website zou enorm groot kunnen worden, maar zover zijn we nog niet we hebben alleen nog maar onze eigen familie gelinkt.
Wij proberen deze site zo breed mogelijk op te zetten maar daar hebben wij uw hulp wel bij nodig!
De naam Postma

Eerst iets over het ontstaan van de naam Postma zoals wij die nu hebben als achternaam.
 
De naam Postma (Post, Postema, Posthumus, enz.) komt uit het Latijn en betekent "na de begrafenis", d.w.z. het kind is geboren na de dood van de vader. Zo'n kind werd dan vaak naar de vader genoemd, vandaar dat je in families met deze naam het fenomeen aantreft dat de zoon dezelfde voornaam 
heeft als de vader.
 
Deze naam heeft nog heel wat voeten in aarde gehad en dat zult u zien in de stamboom. Er waren ouders die Postma heetten maar kinderen daarvan hebben de naam Postema en Posthuma aangenomen. Ook de moeder waarvan de partner was overleden had een andere naam dan Postma aangenomen en sommige kinderen overlijden dan toch onder de naam Postma.
Het was zo in die tijd dat schrijven nog in de kinderschoenen stond en elke normale burger zeker niet lezen of schrijven kon en bij een handtekening niks meer zette als een kruisje.
De ambtenaar zette dan een achternaam die later niet juist bleek te zijn maar nu eenmaal gezet was en zo ontstonden er rare naamsverwisselingen. Zo ook bij de naam Postma.
Welkom
Familie
postma
Familie Postma
Deze foto werd gemaakt op de Kaleweg te Opende (gr)

In onze familie zijn ze zeer creatief.

De meesten hebben dan ook wel een eigen website of een Facebook pagina. Staat jou site hier nog niet bij mail of bel me dan even.

Tel: 0512-350901

info@vistadesign.nl

KLIK HIER